fbpx

Campania de înverzire a plaiului a început în forță. Mii de puieți au fost plantați în diferite regiuni ale țării

Susține Ecopresa, distribuie!

Campania anuală națională de înverzire a plaiului „PLANTEAZĂ-ȚI VIITORUL” a început sâmbătă, 13 noiembrie, în toată țara. Angajații din instituțiile statului au ieșit, împreună cu familiile, să planteze copaci în diferite regiuni ale țării. În ziua de sâmbătă au fost plantați mii de puieți, dar și ghinde de stejar pe zeci de hectare.

Acțiunea de înverzire a plaiului a avut loc în zeci de localități din diferite raioane. Ministerul Mediului a anunțat anterior că pe întreaga perioadă a campaniei vor fi sădiți peste 5,5 milioane de puieți, pentru a sprijini regenerarea naturală a aproape 580 de hectare și a completa câteva mii de hectare de plantații recente.

Diplomații și membrii familiilor au plantat ghinde de stejar pe o suprafață de 1,5 hectare în apropierea localității Troian, raionul Leova pe teritoriul Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură Iargara.

Angajații Ministerului Mediului au sădit puieți pe o suprafață de 1,2 ha din rezervația naturală „Codru” din localitatea Lozova. Materialul săditor a fost pregătit din timp. După ce s-a colectat ghinda din pădure, acestea s-au pus la încolțit în pepiniere. De la colet s-a format apoi rădăcina şi toamna puieții erau gata de plantare.

Nu toți cei care s-au alăturat campaniei au sădit copaci. Angajații Poliției de Frontieră, de exemplu, au efectuat lucrări de salubrizare.

Campania va dura o lună și va implica sute de primării și instituții, din toate regiunile țării, zeci de ONG-uri și grupuri locale.

Cei care vor să se alăture campaniei, pot verifica aici dacă localitatea lor participă la acțiunile de înverzire și în ce spații va avea loc plantarea.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!