fbpx

VIDEO/ Sandu, în discursul său la ONU, anunță că schimbările climatice sunt o provocare majoră pentru Moldova

 VIDEO/ Sandu, în discursul său la ONU, anunță că schimbările climatice sunt o provocare majoră pentru Moldova
Susține Ecopresa, distribuie!

Președinta Maia Sandu a anunțat, de la tribuna Adunării Generale a ONU, că una dintre provocările majore cu care se confruntă Republica Moldova sunt schimbările climatice. Șefa statului a vorbit și despre angajamentul țării de a avea în continuare o amprentă scăzută asupra acestui fenomen, precizând că statul va încerca modernizarea economiei într-un mod durabil.

„O altă provocare majoră cu care ne confruntăm cu toți și ale cărei consecințe le trăim chiar acum, pe măsură ce vorbim – vreme extremă, temperaturi-record, inundații care afectează fiecare țară. Pentru Republica Moldova, schimbările climatice înseamnă secete severe la fiecare câțiva ani, culturi distruse și mijloace de trai ale oamenilor pierdute. Amprenta lăsată de Republica Moldova în fenomenul schimbărilor climatice a fost una scăzută și ne angajăm să o menținem astfel. Deoarece încercăm să ne modernizăm economia, ne angajăm să facem acest lucru într-un mod durabil. Extinderea pădurilor, trecerea la o economie verde și circulară, promovarea energiei curate, conservarea resurselor de apă și a terenurilor, promovarea unei producții și a unui consum responsabil și durabil este calea noastră de urmat”, a declarat Sandu.

În total președinta a menționat patru provocări, celelalte trei sunt pandemia de coronavirus, securitatea internațională și eroiziunea democrației.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!