fbpx

Corpul Păcii în Moldova a plantat o pădurice la Cruzești

Susține Ecopresa, distribuie!

Corpului Păcii în Moldova, împreună cu președinta Maia Sandu și ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, au plantat în weekend o pădure la Cruzești. La acțiunea de plantare a mai participat Ambasadorul SUA în țara noastră, Kent Logsdon, și voluntarii Corpului Păcii, astfel sărbătorind cea de-a 30-a aniversare de activitate în Moldova.

În cadrul acțiunii de plantare, au fost sădiți 1576 de puieți lângă comuna Cruzești – câte unul pentru fiecare voluntar al Corpului Păcii care a activat în țara noastră. Ambasadorul SUA a dat asigurări că această pădurice din Cruzești se va mări cu fiecare generație nouă de voluntari ai Corpului Păcii.

Îi încurajez pe toți cetățenii să se alăture eforturilor noastre de împădurire, plantând copaci și protejând pădurile. Pădurile acoperă astăzi în Republica Moldova doar 11% din suprafață, comparativ cu media de circa 40% din Uniunea Europeană. Crescând suprafețele împădurite, ne vom bucura de un mediu de viață sănătos și vom putea face față mai bine schimbărilor climatice”, a menționat șefa statului pe o rețea socială.

Mă bucur că am fost alături de ei la realizarea acestei inițiative frumoase. De asemenea, le mulțumesc pentru sprijinul și serviciul lor în țara noastră”, a remarcat și ministra Mediului.

Comunitatea Corpul Păcii Moldova activează din anul 1993. Voluntarii sunt implicați în proiecte din domeniul educației, sănătății, culturii, mediului și dezvoltării economice.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu