fbpx

Concursul pentru funcția de director al Institutul de Pedologie ar fi fost trucat. Reacția MDARM

 Concursul pentru funcția de director al Institutul de Pedologie ar fi fost trucat. Reacția MDARM
Susține Ecopresa, distribuie!

Fostul director interimar al Institului de Pedologie, Agrochimie și Protecție a Solului „Nicolae Dimo” susține că concursul pentru funcția de director al institului a fost desfășurat cu încălcări, fapt negat de ministerul de resort și de comisia de concurs.

Într-o conferină de presă, Iurie Moșoi, care a asigurat interimatul funcției, a declarat că concursul „a fost trucat în cel mai josnic și cel mai urât mod”. Ex-directorul interimar susține că reprezentanții Ministerului „au schimbat punctajul real acumulat de participanți, așa încât cel anunțat a fost diferit de cel acumulat”. După interviu, nu era clar cine era președintele comisei, cine este secretar, care sunt membrii comisiei și alte neconformități, a mai spus Iurie Moșoi. Moșoi a contestat procesul verbal, însă aceasta a fos respinsă.

Ecaterina Grigorean, ofițerul de presă a MDARM, a declarat că procedura privind organizarea și desfășurarea concursului pentru funcția de director al institului a fost respectată, iar orice doritor poate merge la minister și face cunoștință cu documentele aferente procesului.

În același timp, cu referire la contestația lui Moșoi, Grigorean spune că comisia de concurs a examinat contestația domnului Moșoi și o consideră neîntemeiată. „Dumnealui nu a prezentat nicio probă în susținerea celor evocate în contestație ce ar determina modificarea procesului verbal al comisiei de concurs”, a declarat Grigorean pentru ecopresa.md.

Precizăm că, câștigător al concursului a fost desemnat Leonid Popov.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!