fbpx

Agenția pentru Eficiență Energetică are un nou director

Susține Ecopresa, distribuie!

Agenția pentru Eficiență Energetică are un nou director. Ion Muntean, care este expert în domeniul energetic, a fost prezentat astăzi colectivului Agenției.

Printre prioritățile anunțate de noul director al AEE este dezvoltarea instituției și digitalizarea proceselor, astfel încât să pună la dispoziția consumatorilor de energie instrumente și mecanisme de finanțare pentru eficientizarea consumului de energie. În acest sens, Ion Muntean anunță că va acorda o atenție deosebită reducerii influenței factorului uman în procesul decizional.

Ion Muntean deține titlul de doctor în managementul energetic și activează în calitate de lector universitar la Facultatea de Energetică și Inginerie Electrică a Universității Tehnice din Moldova. De asemenea, noul director al AEE este certificat de către Camera de Comerț și Industrie din Potsdam, Germania în calitate de Manager Energetic European. A absolvit cursuri de formare profesională și perfecționare în domeniul eficienței energetice și energiei regenerabile atât în țară, cât și peste hotare, anunță Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Timp de peste zece ani a activat în calitate de expert asociat pe domeniul energetic în cadrul Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul”, dar și în calitate de expert în numeroase proiecte naționale și internaționale, implementate de instituții de finanțare și dezvoltare din domeniu precum PNUD, GIZ, UNIDO, USAID etc.

Până acum, funcția de director al AEE a fost deținută de Alexandru Ciudin.

Agenția pentru Eficiență Energetică are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare necesare pentru implementarea proiectelor în domeniu.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu