fbpx

Institutul de Pedologie, Agrochimie și Protecție a Solului „Nicolae Dimo” are un nou director

 Institutul de Pedologie, Agrochimie și Protecție a Solului „Nicolae Dimo” are un nou director
Susține Ecopresa, distribuie!

Leonid Popov a fost desemnat director al Institutului de Pedologie, Agrochimie și Protecție a Solului „Nicolae Dimo”, în urma unui concurs organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Potrivit ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Popov este cercetător științific, cu o experiență de muncă în domeniul managementului integrat al solurilor, cercetărilor în agricultură, consultanței în businessul agricol, de aproape 15 de ani.

„Este doctor în biologie, master în științe economice, precum și un bun coordonator al activității științifică-organizatorică. Domnule director, mult succes și realizări pe potriva așteptărilor cetățenilor”, a subliniat ministrul Ion PERJU, în cadrul ședinței de prezentare a noului directorului.

Leonid Popov a mulțumit pentru apreciere și a dat asigurări că va depune maxim efort pentru a realiza obiectivele instituției, a scoate în evidență prioritățile ce țin de cercetarea ştiinţifică fundamentală şi aplicativă în domeniu științelor agricole.

Noul director este licențiat în pedologie și agrochimie, absolvind Universitatea de Stat din Moldova, deține titlul de doctor în biologie, și-a obținut diploma de master în științe economice la Academia de Administrare Publică. Pe parcursul anilor a deținut mai multe funcții, acumulând o experiență de muncă în calitate de cercetător științific superior în cadrul Institutului de Ecologie și Geografie al Academiei de Științe a Moldovei, cercetător științific în cadrul Institutului Dimo, manager al unei companii în business agricol, manager al unei companii de asigurări, în total o experiență de muncă de peste 15 ani.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!