Iuliana Cantaragiu, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM)

Iuliana Cantaragiu, expertă în elaborarea  proiectelor și studiilor economice la Centrul Național de Mediu, a fost numită secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Iuliana Cantaragiu și-a făcut studiile la Academia de Studii Economice din București,  având diplomă de licență în economie. Ulterior, a studiat “Parteneriate în domeniul dezvoltării durabile. Politici publice și domenii de activitate economice durabile pentru țările din Bazinul Mării Negre” la REC Turcia și Universitatea Internațională din Veneția. A lucrat zece ani la Centrul Regional de Mediu din Chișinău. Din 2010 până în prezent a fost expertă în elaborarea  proiectelor și studiilor economice la Asociația Obștească „Centrul Național de Mediu”.

Iuliana Cantaragiu este membră a Platformei societății civile de monitorizare a Acordului de Asociere între Uniunea Europeană și Republica Moldova, precum și membră a Comisiei privind utilizarea stabilă și protecția bazinului fluviului Nistru din partea Republicii Moldova.

”Eu am un vis, vreau să văd apele din Republica Moldova așa cum le-am văzut și le admir în Finlanda. Clasa I de calitate apele de suprafață ce ocupă 95% din suprafața țării și 72 la sută din teritoriu este împădurit. Vreau să văd asta în Republica Moldova. Pentru a obține rezultate trebuie să muncim cu maxim efort împreună”, a declarat Iuliana Cantaragiu, la şedinţa de prezentare în faţa echipei MADRM.