fbpx

MADRM are secretar de stat pentru protecția mediului. Cine este el

 MADRM are secretar de stat pentru protecția mediului. Cine este el
Susține Ecopresa, distribuie!

Maxim Popov este noul Secretar de Stat în domeniul protecției mediului în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Cabinetul de miniștri a aprobat, manumirea acestuia în ședința din 25 martie. Popov a deținut până în prezent, funcția de șef al cabinetului ministrului.

Potrivit unui comunicat al ministerului, noul secretar de stat a obținut, pe parcursul activității profesionale, experiență în domeniul management economic în sectorul privat. A fost expert în sectorul agroalimentar și promovarea exporturilor în cadrul Proiectului Băncii Mondiale de Ameliorare a Competitivității (UIPAC), precum și a activat în cadrul Cancelariei de Stat.

Maxim Popov a absolvit Academia de Studii Economice din București, deține diplomă de master în fezabilitatea investițiilor în agricultură, iar în prezent este masterand al Academiei de Administrare Publică din Republica Moldova.

Pe parcursul activității profesionale a fost responsabil de elaborarea documentelor de politici de mediu, asigurarea managementului companiei; comunicarea și menținerea relațiilor cu partenerii de afaceri și autoritățile; promovarea și dezvoltarea programelor de creștere a vizibilității și promovării brandului moldovenesc pe principalele piețe de export a Republicii Moldova, etc.

Pentru dezvoltarea capacităților profesionale a făcut stagii și programe de dezvoltare cu referire la comunicarea în afaceri, atragerea și promovarea investițiilor, agricultura sustenabilă.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!