fbpx

Se caută secretar de stat responsabil de mediu. MDARM nu a reușit să identifice unul în trei luni de activitate

 Se caută secretar de stat responsabil de mediu. MDARM nu a reușit să identifice unul în trei luni de activitate

Foto: madrm.gov.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Deși Guvernul activează de peste trei luni de zile, la ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului încă nu a fost identificat un secretar de stat responsabil de mediu. Problema a fost pusă în discuție în cadrul ședinței membrilor Colegiului instituției.

Ministrul Ion Perju a precizat că printre problemele cu care se confruntă instituția este insuficiența acută a specialiștilor, mai ales că într-o perioadă foarte scurtă de timp, din minister au plecat 49 de oameni. În context, premierul Chicu, prezent la eveniment, a chemat specialiștii să depună dosarele pentru poziția de secretar de stat al MADRM responsabil de mediu.

Șeful Guvernului a mai menționat că: „În domeniul mediului am ajuns la un dezastru. Toate câmpurile sunt pline de plastic și polietilenă. Trebuie să întreprindem măsuri urgente pe domeniul colectării și procesării deșeurilor. Vă rog să faceți o inventariere a pădurilor și să lansați campanii de plantare a fâșiilor forestiere”.

În cadrul evenimentului, Perju a mai spus că printre problemele confruntate de domeniul de responsabilitate al ministerului se numără: oportunitățile nefolosite de export a producției, restanțele la îndeplinirea angajamentelor din Acordul de Asociere, insuficiența stațiilor de irigare, lipsa infrastructurii de colectare și procesare a deșeurilor solide, cadrul normativ învechit și altele.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!