fbpx

Ministerul Agriculturii anunță că a inițiat procesul de modificare a Legii apelor

 Ministerul Agriculturii anunță că a inițiat procesul de modificare a Legii apelor
Susține Ecopresa, distribuie!

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a organizat o ședință cu reprezentanții instituțiilor din subordine, pentru a iniția procesul de modificare a cadrului legal-normativ privind acordarea autorizației de mediu pentru utilizarea specială a apei (AMFSA).

Potrivit unui comunicat al ministerului, ședința a fost prezidată de Secretarul de Stat, Dorin ANDROS, care consideră că este absolut necesară efectuarea unor analize comprehensive pentru a identifica lacunele legislative în procesul de aplicare a normelor legale.

Citește și Presiune asupra Guvernului? Dodon promite agricultorilor că va permite irigarea cu apă din subteran

În scopul stabilirii direcțiilor de intervenție și colaborare interinstituțională, la discuții au participat reprezentații Agenției „Apele Moldovei”, Agenției de Mediu și Agenției pentru Geologie și Resurse Minerale.

Citește și „Când nu pricepi ceva, adresează-te la oameni care pricep”. Reacția unui ex-secretar de stat la afirmațiile lui Dodon privind irigarea cu apă din subteran

Potrivit Secretarului de Stat, Dorin ANDROS, MADRM va asigura implicarea publicului interesat, în procesul inițiat, în conformitate cu prevederile Legii nr. 239/2008 privind trasparența în procesul decizional, iar data de organizare a consultărilor publice va fi afișată pe pagina web a instituției.

Potrivit comunicatului, modificările care ar putea fi inserate în Legea apelor nr. 272/2011, vor asigura implementarea recomandării Hotărârii Curții de Conturi nr. 16/2020 cu privire la aprobarea Raportului misiunii de follow-up asupra implementării cerințelor și recomandărilor aprobate prin Hotărîrea Curții de Conturi nr. 43 din 22 septembrie 2017 cu privire la Raportul auditului performanței „Eficiența gestiunii economico-financiare și administrării patrimoniului de către întreprinderile care prestează servicii de aprovizionare cu apă a populației”.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!