fbpx

Ministerul Mediului se reorganizează. Va avea încă un secretar de stat și noi angajați în direcții

Susține Ecopresa, distribuie!

Ministerul Mediului se reorganizează. Pe lângă cei 62 de angajați, Guvernul a decis astăzi să mărească efectivul instituției până la 96 de persoane. Printre funcțiile noi create este și cea de secretar de stat și secretar de stat adjunct. Potrivit executivului, acest lucru se face pentru „a consolida capacitățile instituționale și eficientizarea proceselor gestionate de instituție”. 

Cu ceilalți doi secretari de stat, Ministerul Mediului va avea acum trei secretari de stat, un secretar general al instituției și un secretar de stat adjunct. Secretarul adjunct de stat al ministerului va fi responsabil de implementarea cerințelor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, pe dimensiunea de mediu. Conform proiectului, majorarea efectivului limită al aparatului central este necesară în contextul realizării sarcinilor trasate în domeniul mediului, care a devenit o prioritate a guvernării.

Documentul prevede reorganizarea unor direcții, crearea de noi subdiviziuni și secții. Spre exemplu, pentru asigurarea procesului de atragere a fondurilor externe și comunicarea cu partenerii externi, în cadrul aparatului central urmează să fie creată Secția relații internaționale și asistență externă.

De asemenea, în cadrul instituției astăzi s-a decis instituirea unui colegiu, compus din ministru, secretarii de stat, secretarul general al ministerului, secretarul general adjunct al ministerului, conducători ai subdiviziunilor interne, precum și conducători ai structurilor organizaționale din sfera de competență a ministerului.

Pe lângă reorganizarea Ministerului Mediului, documentul prevede reducerea numărului de angajați în cadrul Inspetoratului pentru Protecția Mediului de la 291 la 273.

Aceste modificări necesită cheltuieli financiare suplimentare din bugetul de stat în sumă de 6,8 milioane de lei, anual.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu