fbpx

Pe 23 septembrie, va avea loc cea de-a VIII-a ediție a campaniei Olympic ECOFest

 Pe 23 septembrie, va avea loc cea de-a VIII-a ediție a campaniei Olympic ECOFest

Foto: Olympic Moldova

Susține Ecopresa, distribuie!

Olympic ECOFest 2023, eveniment care îmbină sportul cu ecologia, va avea loc în capitală sâmbătă, 23 septembrie.

Foto: Olympic Moldova

Comitetul Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova (CNOS), împreună cu Fundația Campionilor Olimpici, organizează pe data de 23 septembrie cea de-a VIII-a ediție a evenimentului Olympic ECOFest. Acesta va avea loc în Parcul Valea Morilor din capitală, începând cu ora 9:30 și presupune o serie de activități sportive, combinate cu acțiuni de mediu – vor fi plantați arbori, vor avea loc acțiuni de salubrizare, victorine și concursuri cu tematică ecologică.

Olympic ECOFest 2023 se înscrie în cadrul Săptămânii Europene a Sportului și va promova îndemnul #beactiveMotto-ul proiectului: „Practicăm sportul într-un mediu curat”.

Foto: Olympic Moldova

Potrivit organizatorilor, Olympic ECOFest este un eveniment destinat nu doar sportivilor din federație, dar și publicului larg, care propune participanților și participantelor mișcarea în aer liber, să descopere sporturi noi, să îndepărteze copiii de la televizoare și computere, să combată modul sedentar de viață și să transmită mesajul că natura trebuie păstrată pentru generațiile viitoare.

Foto: Olympic Moldova

În cadrul evenimentului, vor avea loc competiții la volei, badminton, fotbal de plajă, pentatlon, karate, taekwondo, teqball, scrimă și altele. Totodată, Federația Sportului Școlar va desfășura un concurs tematic între liceele din municipiul Chișinău. Competiția de caiac-canoe „Golden Canoe: Nicolae Juravschi – Victor Reneiski” își va desemna câștigătorii.

Pe parcursul edițiilor anterioare ale festivalului, au fost plantați peste 300 de copaci. Astfel, în Parcul Valea Morilor din Chișinău au fost create deja câteva alei noi.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Daniela Morari