fbpx

Pensiunea „Casa Bunicului” te invită să descoperi frumusețea peisajelor naturale

 Pensiunea „Casa Bunicului” te invită să descoperi frumusețea peisajelor naturale

Sursa foto: casabunicului.com

Susține Ecopresa, distribuie!

Situată în Lunca Prutului de Jos, agropensiunea „Casa Bunicului” este o destinație ideală pentru a evada din mediul urban atât pentru turiștii din R. Moldova, cât și pentru străinii veniți pe meleagurile moldave. Casa de vacanță îmbină confortul zilelor noastre cu relaxarea și activități în sânul naturii, chiar dacă seceta din ultimele luni și-a lăsat amprenta asupra acestora din urmă. 

Pe un teren de 40 de ari din satul Pașcani, raionul Cahul, la o distanță de 500 de metri de lacul Manta, Lidia și Dumitru Lazăr și-au creat un adevărat colț de rai, cu pomi fructiferi și multe păsări zburătăcind prin curte. Agropensiunea „Casa Bunicului” are o capacitate de 11 locuri de cazare, iar turiștii care ajung aici sunt răsfățați cu bucate tradiționale și vin de casă. Bunătățile sunt servite atât în restaurantul pensiunii, cât și în foișoare.  

 Primăvara, turiștii se delectează cu mirosul îmbătător al salcâmului din curte. Primim oaspeții cu inima deschisă și le creăm condiții ca să se simtă bine și să-și dorească să mai vină la noi”, relatează Lidia Lazăr. 

 Anul trecut, familia Lazăr a fost susținută cu un grant în valoare de 4 500 de euro din partea UE. Banii au fost investiți în amenajarea unui beci rustic și a spațiului de degustare a vinului „Rară Neagră”, creat după rețeta bunicului Gheorghe Lazăr. Încă cinci producători locali de vinuri au fost invitați să-și expună produsele aici. 

„Casa Bunicului” propune servicii prin care odihna activă este îmbinată cu turismul rural. Atât satul Pașcani, cât și localitățile din împrejurimi, abundă în frumuseți naturale care abia așteaptă să fie descoperite de turiști prin mersul pe jos sau pe bicicletă. Pentru amatorii de explorări pe două roți, a fost amenajat un traseu special numit „Aleea Siguranței”, ce leagă satele Pașcani și Manta. 

 Până la seceta extremă din această vară, turiștii care au pășit pragul agropensiunii „Casa Bunicului” s-au putut bucura și de plimbări cu barca pe lacul Manta cel mai mare lac natural din țară până la gârlele Prutului. Din nefericire, aceste plimbări au fost amânate din cauza lipsei de precipitații în ultimele luni, spre dezamăgirea multor amatori ai turismului de aventură. În ciuda secetei, proprietara susține că ciripitul păsărelelor continuă nestingherit, oferind drumeților un cadru de basm. 

„Casa Bunicului” este prima agropensiune din satul Pașcani, comuna Manta, raionul Cahul, care oferă servicii turistice. 

 

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Marina Tighinean