fbpx

Cafeaua de dimineață distruge planeta

Susține Ecopresa, distribuie!

Cafea, indispensabilă pentru mulți dintre noi a devenit și o sursă importantă de poluare a mediului. Mai exact vorbim despre paharele de unică folosință în care ne cumpărăm cafeaua. Aparent…

În fiecare zi, mulți dintre noi cumpăra o cafea apoi aruncă paharele goale în coșuri destinate colectării selective, gândindu-se astfel că au făcut o faptă bună pentru a salva mediul. De fapt, facem opusul. Doar în Marea Britanie sunt folosite zilnic peste 7 milioane de pahare de cafea de unică folosință, iar majoritatea nu pot fi reciclate, potrivit World Economic Forum.

În ciuda aparențelor, deși multe dintre acestea au simbolul reciclării imprimat pe ele, acestea sunt aproape imposibil de reciclat. Pentru a se asigura că sunt impermeabile, hârtia folosită la fabricare este impregnată cu particule de plastic, iar multe centre de reciclare nu au posibilitatea tehnică de a separa materialele.

Totuși, oamenii de știință caută alternative posibile. Astfel, inginerul Martin Myerscough a creat cupa Frugalpac, fabricată din hârtie și care are în interior un strat subțire de film care înlocuiește plasticul. Materialele pot fi separate, iar paharul de hârtie poate fi reciclat.

De asemenea, 30 companii care au ca obiectiv comercializarea produselor din cafea, printre care se numără Starbucks, Caffè Nero și Costa, și-au asumat ca până în 2020 să-și majoreze ratele de reciclare a paharelor de hârtie.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!