fbpx

Cum puteți afla detalii despre calitatea apei potabile din Chișinău

 Cum puteți afla detalii despre calitatea apei potabile din Chișinău

Imagine simbol

Susține Ecopresa, distribuie!

Apa potabilă este apa destinată consumului uman, în stare naturală sau după tratare, folosită pentru băut, pregătirea hranei sau alte scopuri casnice, indiferent de origine sau mod de furnizare. E considerată potabilă și apa folosită în industria alimentară pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor destinate consumului uman.

Apa potabilă din Capitală este furnizată de S.A. ,,Apă-Canal Chişinău”, care potrivit unui comunicat al instituției, înainte de pomparea în reţeaua de distribuţie a mun. Chişinău, este testată zilnic la circa 30 de parametri fizico-chimici şi bacteriologici.

Calitatea apei este monitorizată zilnic prin intermediul a două laboratoare şi anume,Laboratorul Staţiei Nistru (LSN) şi Laboratorul apă potabilă (LAP), ambele fiind acreditate, în conformitate cu cerinţele standardului internaţional SMSR EN ISO/ICE17025:2018.

Puteți afla detalii privind calitatea apei potabile cu un simplu click pe site-ul furnizorului de apă www.acc.md. Laboratorul Apă Potabilă oferă lunar informaţii privind calitatea apei, care pot fi accesibile şi consumatorilor noştri pe site-ul www.acc.md.

Buletinele de analiză a apei potabile din diferite puncte de prelevare sunt disponibile aici: https://acc.md/mmedia/2020/11/20204.pdf.

De asemenea, la rubrica CALITATE, o să găsiți informația succintă despre activitatea Laboratoarelor din dotarea ACC, Harta Drumul apei, dar și alte informații utile.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

1 Comment

Comments are closed.