fbpx

Jurnaliștii și ghizii au alergat la „Curse pentru mediu curat și turism responsabil”

 Jurnaliștii și ghizii au alergat la „Curse pentru mediu curat și turism responsabil”

„Curse pentru mediu curat și turism responsabil” – 21 februarie 2015. Foto: AJMTEM

Susține Ecopresa, distribuie!

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Ghidului de Turism, Asociația Ghizilor, Lectorilor și Translatorilor din Republica Moldova (AGLT), Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic din Republica Moldova (AJMTEM) și Clubul Cicliştilor Amatori au dat startul campaniei „Curse pentru mediu curat și turism responsabil”.

La deschiderea oficială a campaniei „Curse pentru mediu curat și turism responsabil” au luat parte autorități, parteneri ai campaniei, reprezentanţi mass-media, dar și circa 50 de participanți: ghizi de turism, jurnaliști și cicliști din R. Moldova. Scopul campaniei este de a sensibiliza reprezentanții industriei turismului, jurnaliștii, cetățenii Republicii Moldova asupra modului sănătos de viață, responsabilităţii fiecăruia pentru un mediu curat, promovând, în același timp, potențialul turistic al ţării. Organizatorii au menţionat că pe parcursul anului 2015 vor fi organizate mai multe curse de alergări şi ciclism, cu genericul „Curse pentru mediu curat și turism responsabil”.

După evenimentul de lansare, ghizi de turism, jurnaliști și cicliști s-au îndreptat spre Mileştii Mici, Ialoveni, unde au participat la cursa de alergări și ciclism în orașul vinicol subteran „Mileștii Mici”. La finalul evenimentului toți participanții au primit diplome, iar deţinătorii primelor locuri – premii din partea Combinatului de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici”. De asemenea, participanții au beneficiat de o excursie gratuită în orașul vinicol subteran.

Partenerii campaniei „Curse pentru mediu curat și turism responsabil” sunt: Agenția Turismului a Republicii Moldova, Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici”, Compania Tatra-Bis și Agenția de Publicitate A-media.

Ziua Internațională a Ghidului de Turism este marcată anual, la data de 21 februarie. Prima ediție a fost sărbătorită acum 25 de ani, în 1990, eveniment fiind lansat de către Federația Mondială a Ghidului de Turism. În prezent, Ziua Internațională a Ghidului de Turism este sărbătorită în peste 75 țări din întreaga lume, inclusiv R. Moldova.

Un album fotografic al evenimentului găsiți pe pagina noastră de Facebook.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!