fbpx

FOTO/ „Să practicăm sportul într-un mediu curat”. Olympic ECOFest a dedicat acest îndemn celei de-a opta ediții, la care au participat sute de locuitori ai capitalei

Susține Ecopresa, distribuie!

Cei pasionați de sport, de la mic la mare, au venit astăzi, 23 septembrie, în parcul Valea Morilor, la Olympic ECOFest, ediția a VIII-a. Este vorba despre campania organizată de Comitetul Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova (CNOS), împreună cu Fundația Campionilor Olimpici. 

Olympic ECOFest 2023 se înscrie în cadrul Săptămânii Europene a Sportului, având mottoul  „Practicăm sportul într-un mediu curat”. În acest sens, au fost organizate o serie de activități sportive, îmbinate cu acțiuni de mediu.

Evenimentul a debutat cu un set de exerciții de gimnastică și o serie de prezentări precum karate, taekwondo, scrimă etc.

Debutul evenimentului cu un set de exerciții de încălzire
Debutul evenimentului cu un set de exerciții de încălzire
Copiii participă la încălzirea de dinaintea începerii evenimentului propriu-zis
Copiii participă la încălzirea de dinaintea evenimentului propriu-zis

Zeci de tineri și copii s-au implicat în diverse acțiuni sportive, starturi vesele, competiții și jocuri de mișcare volei, badminton, fotbal de plajă, pentatlon, karate, taekwondo, teqball, scrimă și altele. 

Activitate sportivă desfășurată de vizitatori
Activitate sportivă desfășurată de vizitatori
Jocul Bitball
Jocul Bitball
Starturi vesele pentru copii
Starturi vesele pentru copii

Au avut loc și competiții cu ambarcațiunile pe lac, precum caiac și canoe.  

În acest an, în Parcul Valea Morilor nu au fost plantați copaci, conform tradiției, din cauza temperaturilor ridicate și stării nefavorabile a solului

 „În fiecare an, reușim să sădim copaci. Este o activitate principală, doar că anul acesta, din cauza căldurilor, reprezentanții Asociației de gospodărire a spațiilor verzi ne-au spus că nu este posibil, fiindcă pământul este prea uscat și, respectiv, nu se vor prinde copacii plantați. Așadar, am decis să facem doar curat și să amenajăm zonele din parc”, ne-a spus Zalina Marghieva, vicepreședinta Comitetului Național Olimpic și Sportiv.  

Câteva zeci de voluntari s-au implicat în acțiuni de salubrizare a parcului, au făcut curat și au strâns deșeurile din zonă.  

Saci cu deșeuri colectate din Parcul Valea Morilor
Saci cu deșeuri colectate din Parcul Valea Morilor

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Mariana Panea