fbpx

Opt companii de talie internațională vor să investează în proiecte prietenoase mediului

 Opt companii de talie internațională vor să investează în proiecte prietenoase mediului

Foto: ro.wikipedia.org

Susține Ecopresa, distribuie!

Agricultura ecologică, energia regenerabilă, turismul și medicina – acestea sunt cele mai atractive sectoare ale economiei naționale pentru investitorii străini, participanți ai evenimentului MBW din acest an. 8 companii de talie internațională din Turcia, Cehia, Hong Kong, Germania, Israel și Italia sunt pregătite să-și extindă portofoliul investițional în țara noastră. Antreprenorii străini au vorbit despre programul de dezvoltare a afacerilor lor și planul de investiții pe parcursul celei de-a VI-a ediții a Moldova Business Week 2019 – eveniment economic internațional desfășurat la Chișinău.

Astfel, investitorii străini sunt pregătiți să investească în proiecte pentru tratarea apei reziduale și a deșeurilor solide, în sectorul industriei regenerabile și în producerea energiei solare și eoliene. De asemenea, în topul intereselor pentru dezvoltarea afacerilor în Moldova se află plantațiile de nuci, exportul produselor agroalimentare și cosmetice pe piața Chinei, dar și certificarea acestora pentru vânzarea pe piețele europene. Serviciile medicale digitalizate și turismul medical au un mare potențial de dezvoltare, iar o delegație de oameni de afaceri din Israel explorează domeniul și discută inițierea unei afaceri în țara noastră.

Moldova Business Week 2019, organizat de Agenția de Investiții în colaborare cu partenerii de dezvoltare și mediul asociativ, este cea mai mare platformă de setare a obiectivelor naționale, auditul reformelor și inițiativelor guvernamentale în sprijinul climatului investițional, dar și oferirea instrumentelor practice pentru crearea parteneriatelor avantajoase dintre companiile străine și cele locale, și integrarea acestor în lanțul valoric global.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!