fbpx

Official Alert – aplicația care ține autoritățile în buzunarul tău

 Official Alert – aplicația care ține autoritățile în buzunarul tău
Susține Ecopresa, distribuie!

Official Alert este aplicația care permite utilizatorilor să primească notificări atunci când sunt actualizate paginile instituțiilor publice naționale și locale.

Astfel, oricine va folosi aplicația va economisi timp și își va mări productivitatea.

Scopul aplicației este de a facilita munca jurnaliștilor și, totodată, de a spori accesul cetățenilor la informația oficială.

Un alt obiectiv este creșterea gradului de informare a publicului larg privind activitățile, rapoartele, proiectele legislative şi, implicit, sporirea interesului asupra transparenței decizionale.

Publicul țintă al aplicației sunt jurnaliștii. Totodată, aplicația este disponibilă publicului larg, întrucât orice persoană care utilizează produsul este informat din prima sursă privitor la activitatea instituțiilor guvernamentale.

Proiectul Official Alert este proprietatea Asociației Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic din Republica Moldova (AJMTEM).

Realizarea proiectului Official Alert a fost posibilă datorită unui grant câştigat în cadrul primului hackathon de jurnalism civic din R. Moldova „Puterea a cincea”, organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent din Republica Moldova și Internews.

Proiect cofinanțat de Programul „Consolidarea guvernării ecologice prin formarea capacităților organizațiilor non-guvernamentale (ONG)”, finanțat de Uniunea Europeană, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și livrat de Programul de Granturi Mici al Fondului Global de Mediu”.

Reportaj despre lansarea Official Alert, Jurnal TV, decembrie 2015

Lansarea Official Alert, 14 decembrie 2015 – înregistrare de Privesc.eu

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

1 Comment

Comments are closed.