fbpx

24 milioane de dolari SUA pentru susținerea agriculturii

 24 milioane de dolari SUA pentru susținerea agriculturii

Pășunatul, activitate tradițională în mediul rural, Glodeni, R.Moldova. Foto: Dinu Rusu

Susține Ecopresa, distribuie!

Proiectul de lege pentru ratificarea unui nou acord de finanțare cu Fondul Internațional pentru Dezvoltarea agricolă, a fost aprobat de executiv în cadrul unei ședințe din data de 12 iunie.

Proiectul  are drept scop oferirea unei surse de finanțare accesibilă, pe termen lung, pentru adaptarea la schimbările climaterice  în agricultură. Bugetul total al proiectului este de 23,7 milioane de dolari SUA, dintre care 5,5 milioane de dolari  SUA sub formă de grant. de care vor beneficia aproximativ 420 de fermieri, iar de credite în condiții preferențiale vor beneficia peste 450 de micro-antreprenori, 150 de tineri antreprenori și cel puțin 20 de întreprinderi mici și mijlocii.

De asemenea, este prevăzută construirea a 24 rețele de aprovizionare cu apă pentru irigare, pentru 75 de producători agricoli, reabilitarea a 12 segmente de drum pentru facilitarea accesului agricultorilor  la zonele de producere, de care vor beneficia 50 de întreprinderi și peste 1200 familii din 12 sate.

De asemenea, în cadrul proiectului va fi finanțată construcția și reabilitarea lacurilor de acumulare a apei de la precipitații cu o suprafață de peste 30 de hectare, vor fi plantate/reabilitate 200 de hectare de fâșii forestiere și 200 de hectare de terenuri înierbate.

Perioada de implementare  a Acordului este de 6 ani, acesta urmând să fie finalizat în anul 2022.

Evelina Baleanu, stagiară

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!