fbpx

O companie agricolă autohtonă a primit suport pentru instalarea panourilor fotovoltaice

 O companie agricolă autohtonă a primit suport pentru instalarea panourilor fotovoltaice

Sursă foto-simbol: altius-solar.com

Susține Ecopresa, distribuie!

În premieră, o companie agricolă din Republica Moldova a primit un grant pentru a trece la energia verde. Monicol este primul beneficiar al programului de finanțare a panourilor fotovoltaice Innovate Moldova Agritech, obținând suport în valoare de 200.000 de lei.

Programul Tehnologiile Viitorului (FTA), finanțat de USAID și Suedia, a acordat un grant în valoare de 200.000 de lei companiei Monicol – primul beneficiar al programului de finanțare a panourilor fotovoltaice Innovate Moldova Agritech, lansat de Agenția pentru Dezvoltare și Modernizare a Agriculturii în parteneriat cu FTA.

Scopul programului este de a încuraja mai multe soluții sustenabile în sectorul agricol din R. Moldova, pentru a optimiza costurile și a diversifica sursele de acces la energie.

Compania beneficiară va investi grantul de 200 de mii de lei în instalarea a 482 de panouri fotovoltaice la unitatea de producere, cu o capacitate totală de 198 kW, reducând astfel în jumătate costurile totale pentru energie.

Monicol există pe piață din anul 2001 și se specializează în producția de nuci organice și fructe uscate. Monicol își exportă produsele în 15 țări, printre care SUA, Singapore și Elveția, iar din 2020 face parte din Consiliul Internațional de Nuci și Fructe Uscate.

Programul de finanțare „Susţinem tranziţia către economia verde” a fost lansat în luna aprilie a acestui an, oferind agricultorilor suport în valoare de 50% din costul investiției în echipamente fotovoltaice. În plus, beneficiarii pot accesa granturi de până la 200 de mii de lei pentru a trece la energia verde, prin intermediul Proiectului Tehnologiile Viitorului.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!