fbpx

Un eco festival, la Chișinău. Concertul de la eveniment va fi alimentat inclusiv cu energie solară

 Un eco festival, la Chișinău. Concertul de la eveniment va fi alimentat inclusiv cu energie solară

Sursa foto: UNDP Moldova

Susține Ecopresa, distribuie!

Cea de-a șaptea ediție a eco festivalului „Sun Dă-i Fest 2023” va avea loc la Chișinău duminică, 10 septembrie. Evenimentul se va desfășura în contextul Săptămânilor UE ale Diplomației Verzi.

Potrivit organizatorilor, „Sun Dă-i Fest 2023” va aduna antreprenori, companii private și de stat, asociații obștești și persoane pasionate de energie verde, tehnologii sustenabile și produse eco. Aceștia vor arăta pe viu și vor explica oamenilor beneficiile surselor alternative de energie, metode de reutilizare și economisire a tot ceea ce înseamnă consum excesiv și dăunător mediului.

Va fi amenajată o alee, dedicată energiei sustenabile, cu expoziții despre energia solară, a vântului, energia apei, biomasă, o zonă pentru odihnă și socializare, un iarmaroc cu meșteșugari și producători locali, o zonă foto și activități pentru cei mici.

Festivalul se va încheia cu un concert alături de Satoshi și trupa „Om la Lună” din România. Concertul de la „Sun Dă-i Fest” va fi alimentat inclusiv cu energie solară de la panouri fotovoltaice.

Pe lângă participanții la iarmaroc, „Sun Dă-i Fest” invită producători și distribuitori de tehnologii regenerabile, construcții eco, mașini electrice. La festival vor fi prezente mai multe organizații internaționale, care vor prezenta proiecte dedicate mediului, energiei accesibile și curate.

„Sun Dă-i Fest” va avea loc duminică, 10 septembrie, începând cu ora 12.00, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din capitală (intersecția străzilor 31 august 1989 și Maria Cebotari). Toți doritorii de a vizita festivalul vor avea acces gratuit.

Deoarece „Sun Dă-i Fest” este un festival care promovează modul de viață ecologic și sustenabil, organizatorii evenimentului încurajează meșteșugarii și producătorii locali prezenți la iarmaroc să respecte câteva reguli. Astfel, cei prezenți la festival sunt îndemnați să vândă cosmetice și obiecte de artizanat create doar din produse naturale.

Sunt excluse pungile, vesela, tacâmurile, paiele din plastic, baloanele și ambalajele nereciclabile din plastic. Totodată, este interzisă comercializarea băuturilor alcoolice tari.

Participanții vor avea acces la festival începând cu sâmbătă, 9 septembrie, ora 18.00, până duminică, 10 septembrie, ora 22.00. Fiecărui comerciant i se va oferi un spațiu de 3×3 metri, cu mese și standuri proprii. Produsele comercializate vor fi în vânzare cu preț net.

Doritorii de a participa la iarmaroc sunt rugați să completeze un formular. La „Sun Dă-i Fest” va fi prezentă cu un stand și echipa Asociației Jurnaliștilor de Mediu și Ecopresa.

Festivalul „Sun Dă-i Fest” este organizat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Ministerul Energiei, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Daniela Morari