fbpx

Oportunitate pentru locuitorii de la sate. O fundație din Germania oferă instruire și finanțare inițiativelor din domeniul mediului

 Oportunitate pentru locuitorii de la sate. O fundație din Germania oferă instruire și finanțare inițiativelor din domeniul mediului

Foto: Moldnova

Susține Ecopresa, distribuie!

Locuitorii de la sate sunt invitați să aplice la un proiect care le va oferi atât instruire, cât și finanțarea inițiativelor în ceea ce ține de împădurire, gestionarea apelor, energia solară și managementul deșeurilor. Este vorba despre proiectul „Securitatea Energetică și Reziliența Climatică în Moldova rurală”, finanțat de către Fundaţia Heinrich Böll din Germania.

Anunțul a fost făcut de Organizația neguvernamentală „EcoVisio”. Proiectul constă în organizarea sesiunilor educative și finanțarea inițiativelor pentru locuitorii zonelor rurale pe următoarele subiecte:

  • împădurire
  • gospodărirea apelor
  • izolare termică și energie solară
  • managementul deșeurilor și compostare

Persoanele care vor aplica și vor participa în proiect vor avea parte de instruire gratuită pe unul din cele patru subiecte. De asemenea, ulterior, vor avea posibilitatea de a obține un sprijin financiar de 6.000-16.000 de lei pentru achiziționarea colectoarelor solare, puieților pentru plantare, sistemului de colectare a apei de ploaie, lăzilor de compostare sau tocătoarelor. În plus, vor beneficia de suport la aplicarea pentru mini-grant.

În acest proiect sunt eligibili locuitorii din zonele rurale din întreaga țară, inclusiv satele care fac parte din municipii.

Termenul limită pentru aplicare la proiect este 5 decembrie. Formularul de aplicare poate fi accesat aici.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu