fbpx

Iordanca-Rodica Iordanov, mesaj de Ziua Mediului: „Trebuie să ne unim eforturile pentru un mediu sănătos”

Susține Ecopresa, distribuie!

În preajma Zilei Mondiale a Mediului, marcată pe data de 5 iunie, ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, a îndemnat populația să mediteze asupra problemelor naturii, asupra acțiunilor pe care le-ar putea face fiecare om pentru a menține un mediu sănătos.

Pe parcursul anilor, noi am fost niște consumatori indiferenți față de ceea ce ne-a oferit natura. Am distrus pădurile, am colmatat râurile și am acumulat gunoiști. Ceea ce trebuie acum să facem este să ne unim eforturile pentru a reduce volumul de gunoaie, trebuie să restabilim pădurile și să avem ape cristaline”, a menționat ministra.

În mesajul său, Iordanca-Rodica Iordanov mai subliniază că tema ocrotirii naturii nu este una politică, ci una care unește întreaga societate și care va ajuta Republica Moldova să devină un stat durabil.

În săptămâna 5-10 iunie, autoritățile au planificat mai multe evenimente dedicate Zilei Mondiale a Mediului, cu genericul „Săptămâna verde”. Suita de evenimente va începe cu conferința „Provocările de mediu și dezvoltarea durabilă”, care va avea loc pe 5 iunie. Ulterior,  la Serviciul Meteorologic de la Bălți și la cel din Cahul va avea loc „Ziua ușilor deschise”, dar și un joc intelectual pe tema mediului.

Tot în săptămâna verde va fi lansat Ghidul climatic, vor fi prezentate datele studiului privind gestionarea deșeurilor din plastic și va fi lansat proiectul PNUD/GEF „Conservarea și gestionarea durabilă a zonelor umede cu accent pe zonele cu valoare naturală înaltă din bazinul râului Prut”. De asemenea, în cadrul „Săptămânii verzi” vor avea loc excursii și drumeții.

Agenda evenimentelor dedicate Zilei Mondiale a Mediului poate fi accesată mai jos.

Agenda Săptămâna Verde by Ecopresa.md on Scribd

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu