fbpx

CMC a aprobat planul de acțiuni pentru inițierea elaborării Planului Urbanistic General al orașului Chișinău

 CMC a aprobat planul de acțiuni pentru inițierea elaborării Planului Urbanistic General al orașului Chișinău
Susține Ecopresa, distribuie!

Consilierii municipali au votat marți în ședință aprobarea Planului de acţiuni pentru elaborarea Planului de amenajare a teritoriului municipiului Chișinău și a Planului Urbanistic General (PUG) al capitalei.  

Documentul stabilește inițierea procesului de elaborare a Planului de amenajare a teritoriului municipiului Chișinău și a PUG, care se va desfășura în câteva etape. Serviciile pentru elaborarea documentului sunt oferite de către două companii de profil din România și Rusia, gratuit, prin sponsorizare.

De asemenea, a fost desemnat Institutul Municipal de Proiectări „Chișinău – Proiect” în calitate de Proiectant General Coordonator al Planului de amenajare a teritoriului municipiului Chișinău și a Planului urbanistic general al orașului Chișinău.

Totodată, conform deciziei adoptate de CMC, Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare va asigura prezentarea trimestrială, viceprimarului de ramură a municipiului Chișinău, a unui raport privind desfășurarea lucrărilor de elaborare a Planului de amenajare a teritoriului municipiului Chișinău și a PUG al orașului.  

Primarul  general, Ion Ceban, prezent în sala de ședințe a CMC la momentul examinării proiectului de decizie, a mulțumit aleșilor locali pentru acceptarea inițiativei executivului, care vine să pună bazele dezvoltării municipiului Chișinău și a bunăstării locuitorilor capitalei. „Avem șansa reală de a elabora un document important, care poate fi gata în termen de 8 luni și care va sta la baza amenajării teritoriului municipiului, reglementarea domeniului construcțiilor, amenajarea spațiilor verzi și a locurilor de parcare, aprobarea planului de dezvoltare și a centrului istoric al capitalei, precum și a dezvoltării schemei de transport a orașului Chișinău”, a menționat edilul capitalei.

Actualul Plan Urbanistic General al orașului a fost adoptat în anul 2007 și nu mai corespunde cerințelor actuale de dezvoltare teritorială.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!