fbpx

FOTO/ Gospodării inundate și drumuri spălate. Mai multe localități, afectate de ploi

 FOTO/ Gospodării inundate și drumuri spălate. Mai multe localități, afectate de ploi
Susține Ecopresa, distribuie!

Mai multe localități au fost afectate în urma ploilor torențiale înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova pe 22 iunie, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Potrivit unui comunicat al instituției, pompierii au fost solicitați pentru a interveni la pomparea apei din trei gospodării din localitatea Șirăuți, Briceni.

La Căușeni, în localitatea Cârnățenii Noi, precipitațiile au dus la scurgeri intensive a apei în pantă fiind înnămolite mai multe gospodării, iar salvatorii au acționat pentru pompare.

Ploaia a făcut ravagii și în raionul Ialoveni, aici a fost nevoie de intervenția echipelor din cadrul Detașamentului regional căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău, care au intervenit în satul Hansca unde au evacuat nămolul din grădinile oamenilor și au pompat apa din opt fântâni.

La Strășeni, localitatea Scoreni, precipitațiile abundente a deteriorat conducta unui sistem de irigare pe o lungime de 100 de metri.

În raionul Leova apa a afectat cel puțin 5 gospodării, iar peste 40 de păsări domestice au fost nimicite de apă. De intervenția angajaților IGSU a fost nevoie în localitatea Buțeni, raionul Hîncești, unde apa a intrat în 4 gospodării și a afectat mai multe drumuri locale.

Prejudicii au fost înregistrate și în localitățile Ciorești și Grozești, raionul Nisporeni, fiind afectate peste 4 km de drumuri locale. Ploaia a lăsat în urmă culturi agricole distruse în raioanele Soroca și Nisporeni.

La fața locului lucrează Comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea prejudiciilor.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!