fbpx

Motoarele stației de pompare a apei în Chișinău ar putea fi inundate

 Motoarele stației de pompare a apei în Chișinău ar putea fi inundate
Susține Ecopresa, distribuie!

Zona de funcționare a pompelor pentru livrarea apei în Chișinău se află la 21 de metri sub nivelul Nistrului, astfel motoarele ar putea fi inundate. În context, primarul Capitalei, Ion Ceban, spune că sunt pregătite trei pompe de rezervă și o stație de energie electrică.

„Menționez că S.A „Apă Canal Chișinău” are rezerve de apă. Monitorizăm în permanență situația pentru a interveni prompt în caz de necesitate”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Cu privire la inundațiile din zona plajei de la Vadul lui Vodă, Ceban anunță că situația este gestionată de inspectorii IGSU care au amenajat un baraj contra inundațiilor pe o lungime de 1 km.

Situația este monitorizată permanent de către administrația publică locală și direcția de poliție a municipiului Chișinău. La solicitare va fi pus la dispoziție transport care va evacua bunurile agenților economici de pe plajă în caz că vor fi inundate clădirile din preajmă, mai spune Ceban.

Situațiilor excepționale pentru luarea deciziilor operative în vederea prevenirii riscurilor. Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis avertizarea hidrologică ( cod portocaliu) de creștere a nivelului apei pe râurile Prut și Nistru cu ieșire a apei în lunca râului Prut (în raionale Briceni și Edineţ) și în lunca râului Nistru (în raioanele Camenca, Rezina, Criuleni, Grigoriopol, Anenii Noi, Slobozia și Ștefan Vodă). Avertizarea a intrat în vigoare pe data de 23 iunie și se referă la perioada 24 iunie – 2 iulie pentru râul Nistru și perioada 23 -29 iunie pentru râul Prut.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!