fbpx

(UPDATE) FOTO: Case inundate și oameni evacuați. Se întâmplă într-un oraș din sudul Republicii Moldova

 (UPDATE) FOTO: Case inundate și oameni evacuați. Se întâmplă într-un oraș din sudul Republicii Moldova

Case inundate la Ceadâr-Lunga, ca urmare a ploilor puternice. Sursa foto: ceadir-lunga.md

Susține Ecopresa, distribuie!

(UPDATE) În urma ploilor puternice și a vântului, care au avut loc în orașul Ceadâr-Lunga duminică, 25 iunie, au fost afectați 56 de copaci, a anunțat Administrația de Stat a Drumurilor.

Sursa foto: asd.md

Sursa foto: asd.md

Sursa foto: asd.md

(UPDATE) În urma ploilor abundente din 25 iunie, la Ceadâr-Lunga a fost avariată o fântână arteziană, care furniza apă potabilă locuitorilor cartierului Sovhoz. Astfel, apele pluviale au intrat în fântână. „În acest sens, primăria municipiului face un apel către locuitorii orașului ca să se abțină să utilizeze apa de la fântâna arteziană în scop alimentar. Specialiștii SA „Ape-Thermo” efectuează un studiu asupra situației, pentru a lua o decizie adecvată”, a precizat  primarul orașului, Anatolii Topal, fiind solicitat de ecopresa.md.

Potrivit edilului, în perioada în care au loc lucrări de restaurare a fântânii arteziene, locuitorii din sector vor fi asigurați cu apă potabilă, livrată între orele 17.00 și 19.00. 

(ȘTIREA INIȚIALĂ) Municipiul Ceadâr-Lunga a fost inundat după ploi puternice care au avut loc în oraș duminică seara, 25 iunie. Ploile abundente au început în jurul orei 17.00 și au durat aproximativ o oră, a precizat pentru ecopresa.md Anatolii Topal, primarul municipiului Ceadâr-Lunga.

Totodată, orașul a fost afectat și de torentul de ape de ploaie, care au venit dinspre satele Gaidar și Baurci. „Au fost inundate 8 apartamente. Două comisii activează la momentul actual la Ceadâr-Lunga. Pagubele se estimează. Oamenii din aceste apartamente au fost evacuați și s-au adăpostit la rude”, a menționat Anatolii Topal.

Primarul a mai subliniat că au fost inundate și porțiunile de demisol ale unor blocuri de locuit cu mai multe etaje, dar și câteva curți, cu case la sol.

„Drumul de pe strada Gogol a fost practic distrus. Traseul era acoperit cu asfalt. Au fost afectate și zeci de kilometri de alte drumuri, care erau acoperite cu pietriș. În sistemul de canalizare a nimerit mâl și pietriș, pe o bună parte a orașului”, a precizat edilul municipiului Ceadâr-Lunga.

În oraș funcționează două linii telefonice, la care locuitorii pot apela pentru ajutor: 0291 22509, 0291 23898. Servicii specializate desfășoară activități de salubrizare.

 

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Daniela Morari