fbpx

„Glodeni Art-Fest-2022”: Șapte zile de simpozioane, expoziții și un concert de zile mari la „Pădurea Domnească”

Susține Ecopresa, distribuie!

Festivalul „Glodeni Art-Fest” revine. Timp de o săptămână, în mai multe localități din raionul Glodeni renasc tradiţiile şi sunt promovate adevăratele valori. În perioada 20-26 iunie, sunt organizate mai multe activități care vor culmina cu un concert de zile mari, susținut de „Lupii” lui Alex Calancea.

Timp de șapte zile, conform unei tradiţii de mai mulţi ani, localităţile Cobani, Viişoara, Cuhneşti şi Balatina din raionul Glodeni vor cunoaşte o adevărată deschidere culturală prin organizarea unor simpozioane cu participarea pictorilor şi poeţilor, prin expoziţii de produse meşteşugăreşti și degustări de bucate tradiţionale. De asemenea, în acest interval de timp, pentru public vor fi organizate spectacole teatrale, ateliere de creaţie şi multe alte evenimente cu accent pe tradiţiile şi valorile din părţile locului.

Cei interesați de circuitele ecoturistice și dezvoltarea fondului forestier sunt așteptați vineri, 24 iunie, la ora ecologică „Prutul de mijloc, probleme, perspective”, realizată prin colaborarea cu reprezentanții comunității silvicultorilor din Republica Moldova.

Zimbrăria Rezervaţiei Naturale „Pădurea Domnească” va găzdui, duminică, 26 iunie, un amplu eveniment cultural. Acesta va culmina cu un concert în aer liber, susţinut de către „Lupii” lui Alex Calancea. Atmosfera de sărbătoare va fi susținută de trupa „Trigon”, artişti din Judeţul Botoșani, România, ansamblul de cântec și dans popular „Hora Moldovei” de la Centrul de cultură Glodeni, patru colective artistice din acelaşi raion, un colectiv de la Palatul de Cultură Ungheni şi un concert de fanfară.

Evenimentul este organizat de către Consiliul Raional Glodeni, în colaborare cu diverse instituţii, inclusiv Agenţia „Moldsilva”.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu