fbpx

Plantări în Zona Umedă Ramsar „Nistrul de Jos”

 Plantări în Zona Umedă Ramsar „Nistrul de Jos”

Foto: EcoContact

Susține Ecopresa, distribuie!

CÂND: Sâmbătă, 17 noiembrie curent, sub auspiciul Președinției Austriei în cadrul Uniunii Europene,

UNDE: în satul Popeasca din Raionul Ștefan Vodă, vor avea loc lucrări de plantare a fâșiilor forestiere, care vor cuprinde o suprafață de 15 ha. Suprafața totală a terenurilor care vor fi împădurite, este de peste treizeci de hectare de pe ambele maluri ale Nistrului.

Scopul activităților de plantare a sectorului dat este de a reîmpăduri terenurile defrișate și supuse degradării, fiind asigurată astfel protecția solului, florei și faunei și contribuind la formarea rețelei ecologice la nivel local, în conexiune cu rețeaua națională și cu rețeaua ecologică Pan-Europeană de pe râul Nistru.

CINE: La eveniment vor participa reprezentanții Misiunilor Diplomatice din țările UE în Republica Moldova, reprezentanți ai Agențiilor de dezvoltare, voluntari şi populația din zonă, reprezentanți ai sectorului asociativ și ai mediilor instituționale, studenți, elevi, și reprezentanți ai serviciilor media.

Acțiunea face parte din activitățile prevăzute în cadrul proiectului Măsuri de adaptare și reziliență la schimbările climatice și dezvoltarea instituțională în Zona Ramsar „Nistrul de Jos” implementat de Societatea Ecologică „BIOTICA” și Asociația Obștească „EcoContact”, cu suportul Agenției Austriece pentru Dezvoltare, din fondul Programului de Dezvoltare a Cooperării al Guvernului Austriei. Organizarea și mediatizarea evenimentului este susținută și de alți parteneri de dezvoltare, precum Agenţia de Dezvoltare şi Cooperare Internaţională Suedeză.

Va așteptăm cu drag să plantăm o pădure împreună!

Pentru detalii legate de plecare și organizarea deplasării în s. Popeasca, persoana de contact Tatiana Cociaș, Gsm. 069 63 22 20. E-mail: tatiana.cocias@ecocontact.md

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!