fbpx

Lemnul procurat din România continuă să ajungă la cetățeni

 Lemnul procurat din România continuă să ajungă la cetățeni

Sursa foto: Ministerul Mediului

Susține Ecopresa, distribuie!

Alte 50 de gospodării din Nordul țării au primit lemnul de foc, cumpărat din România de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați.

Potrivit Ministerului Mediului, 50 de gospodării din Elizavetovca, Sângerei și Bălți, au beneficiat de lemnul gratuit. Lemnele au fost împărțite pensionarilor de peste 70 de ani, veteranilor de război, persoanelor cu dizabilități, familiilor care au refugiați la întreținere, dar și centrelor de plasament. Fiecare gospodărie a primit în jur de 2 metri cubi de lemn.

Aproximativ 700 de familii din 83 de localități din Sudul și Nordul țării vor beneficia de lemn din cei 2100 metri cubi cumpărați din România de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați. Masa lemnoasă este transportată către primării, unde este tăiată, despicată, cubată și transmisă familiilor ce sunt în lista de așteptare.

La momentul actual, din cele 75 de camioane de lemn cumpărate din România au intrat în țara noastră aproximativ 48 de camioane. Restul lemnelor urmează să ajungă în țară până la sfârșitul lunii.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Alexandra Rotari