fbpx

FOTO/ Sute de victime în urma incendiilor de vegetaţie care continuă să facă ravagii în sudul Turciei

 FOTO/ Sute de victime în urma incendiilor de vegetaţie care continuă să facă ravagii în sudul Turciei

Sursa: hurriyetdailynews.com

Susține Ecopresa, distribuie!

Trei persoane au decedat joi și sute de persoane au fost spitalizate, iar zeci de sate, precum și unele hoteluri au fost evacuate în urma incendiilor din sudul Turciei. Presa locală a surprins imagini cu clădiri arse și oameni care fugeau peste câmpuri, în timp ce pompierii de pe sol și elicopterele încercau să stingă incendiul din regiunea Manavgat, la 75 km (45 mile) la est de stațiunea mediteraneană a Antalya.

incendiu-antalya-1024x824-1

Oficialii au spus că peste 60 de incendii au izbucnit în 17 provincii de pe coastele Turciei Egee și Mediterane în această săptămână, președinția promițând să dea socoteală responsabililor pentru „atacuri”.

„Cei responsabili vor fi responsabili pentru atacurile pe care le-au comis asupra naturii și pădurilor noastre cât mai curând posibil”, a declarat directorul de comunicare al președinției, Fahrettin Altun. 

Potrivit AFAD, citat de Reuters, dintre aceste incendii, 36 au fost îngrădite, dar eforturile de stingere a incendiilor pentru cele 17 rămase continuă, peste 140 de persoane necesitând tratament sau suferind daune materiale. 

Ministrul Bekir Pakdemirli a precizat că au fost înregistrate 41 de incendii de vegetație în 13 dintre cele 81 de provincii ale Turciei începând de marţi, dintre care 31 erau ținute sub control. Focarele din Osmaniye şi Kayseri sunt în continuare active.

E7Yz-dzXIAUe13e-scaled

Potrivit presei locale, temperatura aerului din regiunea  Manavgat  în care izbucnit focul a variat între +39…+ 42 de grade, iar viteza vântului a ajuns până la 50 de kilometri în timpul zilei.

Ministrul a declarat că 35 de avioane, 457 de vehicule și 4.000 de angajați au fost implicați în eforturile de stingere a incendiilor, în timp ce incendiile sălbatice separate s-au declanșat în provinciile Osmaniye, Kayseri, Kocaeli, Adana, Mersin și Kutahya.

„Lupta noastră de a stăpâni focurile continuă și cu siguranță le vom stăpâni. Dar acest lucru poate dura ceva timp”, spune oficialul.

E7ftlxkXMAMLNy3-scaled

Turcia s-a luptat cu o serie de dezastre provocate de condițiile meteorologice extreme în această vară, inclusiv inundațiile fulgerătoare de săptămâna trecută care au ucis șase persoane în regiunea Mării Negre.

Incendiul forestier a izbucnit pe data de 28 iulie în regiunea Manavgat din Antalya, Turcia, din cauza vântului puternic și a temperaturilor ridicate. La fața locului au intervenit echipe de pompieri care luptă cu focul atât pe cale terestră, cât și aeriană.

Ludmila Hițuc

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!