fbpx

Pedepse penale pentru cruzimea față de animale

 Pedepse penale pentru cruzimea față de animale
Susține Ecopresa, distribuie!

O petiţie din numele cetățenilor Republicii Moldova cere introducerea în Codul penal al RM prevederi privind manifestarea cruzimii față de animale.

Solicitarea este determinată de numărul mare de cazuri de manifestare a cruzimii față de animale. Cel mai recent a avut loc în Cimişlia, unde un cal a fost bătut până la moarte .

Potrivit petiţionarilor, sancțiunile care există în prezent în legislația Republicii Moldova nu sunt suficiente pentru a stăvili fenomenul de manifestare a cruzimii față de animale. În plus, unicul articol din Codul contravențional (articolul 157) stabilește sancțiuni foarte limitate-     amenzi mici;muncă neremunerată în folosul comunităţii doar până la 60 de ore. În plus, Legea nu stabilește sancțiuni pentru: comiterea infracțiunilor repetate;comiterea infracțiunilor în grup;pedepse pentru infracțiunile în urma cărora au fost ucise două și mai multe animale; pedepse pentru cruzimea față de animale comisă în prezența copiilor.

„Reieșind din faptul că situația prezentată este una gravă și necesită o intervenție imediată, rugăm să examinați proiectul de lege în cauză cât mai curând posibil și să-l înaintați spre examinare și aprobare Parlamentului”, se arată în petiție.

Semnați petiția AICI

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!