fbpx

Colectare de fonduri – parcări pentru biciclete în Parcul Valea Morilor

 Colectare de fonduri – parcări pentru biciclete în Parcul Valea Morilor

Un model de Bike Stand și Bike Parking pentru „Valea Morilor”. Foto: guvern24.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Recent, pe guvern24.md, a fost lansată o campanie de colectare de fonduri pentru amenajarea unei parcări (Bike Parking) și a unui centru de mentenanță pentru biciclete (Bike Stand) în parcul „Valea Morilor”. Pentru realizarea proiectului, inițiatorii își propun colectarea sumei de 1500 euro.

Dacă parcări pentru biciclete (Bike Parking) mai avem prin oraș, atunci Bike Stand este o noutate pentru țara noastră, spun autorii proiectului.

Bike Stand-ul, extrem de popular în afara țării, reprezintă un stativ dotat cu unelte pentru reparația/mentenanța bicicletelor și o pompă de înaltă presiune, destinat utilizării în locuri publice. Altfel spus, este o mini stație de self-service menită să le fie de ajutor bicicliștilor aflați prin zonă, care au nevoia de a remedia o careva problemă minoră la bicicletă.

„Valea Morilor” este atrage zilnic un număr impunător de cicliști, astfel că este locul potrivit pentru acest proiect pilot, care va putea fi multiplicat în celelalte sectoare și zone verzi ale capitalei.

Pentru mai multe detalii și pentru donații accesați Guvern24.md.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!