fbpx

18 mln de dolari. Japonia oferă un credit preferențial pentru modernizarea agriculturii din Moldova

 18 mln de dolari. Japonia oferă un credit preferențial pentru modernizarea agriculturii din Moldova
Susține Ecopresa, distribuie!

Japonia va oferi un credit preferențial Republicii Moldova de peste 18,6 milioane de dolari pentru implementarea proiectului de „Modernizare a mașinilor și a echipamentului agricol” (proiectul „MAME”).

Potrivit ministrului Agriculturii, Ion Perju, banii vor servi drept suport considerabil pentru agricultori nu doar în producerea primară a legumelor și fructelor, în calitate de materie primă, dar și în procesarea acestora cu valoarea adăugată sporită și aplicarea agriculturii inteligente.

Acordul de împrumut urmează să fie întocmit pe o perioadă de 40 de ani, dintre care 12 ani – perioada de grație și 28 de ani – perioada de rambursare. Banii vor fi oferiți prin intermediul Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA).

Proiectul Acordului, întocmit prin schimb de note, este unul bilateral, între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Japoniei, şi nu va implica participarea altor părți.

După semnarea de către ambele părți, Acordul de Împrumut urmează a fi ratificat de către Parlamentul Republicii Moldova și promulgat prin decretul șefului statului.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!