fbpx

Agricultura din Moldova va beneficia de finanțare în cadrul unui proiect regional, inițiat de Germania

Susține Ecopresa, distribuie!

Domeniul agriculturii din Republica Moldova va beneficia de finanțare în cadrul unui nou proiect regional. Este vorba despre inițiativa „Promoting Green Deal Readines in the Eastern Partnership Countries (ProGRess)”, finanțată de Guvernul Germaniei. Despre aceasta s-a discutat în cadrul unei ședințe de lucru a ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea, cu reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Organizației pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OECD) și ai Asociației Businessului European din Moldova (EBA).

Proiectul prevede activități de implementare a tehnologiilor inovaționale pentru agricultura sustenabilă și activități de fortificare a politicilor în cele șase state ale Parteneriatului Estic, se menționează într-un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii.

Ministrul Vladimir Bolea consideră că inițiativa propusă va spori sustenabilitatea și reziliența climatică a sectorului agricol. De asemenea, aceasta va contribui la gestionarea durabilă a resurselor naturale, la îmbunătățirea productivității și la sporirea componentei economice din cadrul întreprinderilor agricole.

În prezent, sectorul agricol din țara noastră se află într-un amplu proces de modernizare și consolidare. Avem ca scop să stimulăm creșterea economică a agriculturii prin dezvoltarea piețelor externe pentru produsele autohtone. Totodată, suntem focusați pe alinierea cadrului normativ la cerințele comunitare. Este îmbucurător că partenerii internaționali sprijină aspirațiile noastre și ne oferă suport pentru a obține produse agricole de calitate înaltă, ținând cont, inclusiv, de protecția mediului înconjurător. Ne dorim ca proiectul respectiv să contribuie la crearea de plantații noi forestiere pentru protecția culturilor agricole, la utilizarea mai eficientă a resurselor de apă în agricultură și la diminuarea volumului de substanțe chimice utilizate. Sper că împreună vom reuși să conservăm potențialul resurselor naturale și să dezvoltăm agricultura fără a compromite calitatea mediului înconjurător”, a comunicat ministrul.

Activitățile proiectului vor dura patru ani și vor fi finanțate de Guvernul Republicii Federale Germane.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu