fbpx

VIDEO/ Răspunde sau Glumește cu Victoria Colța, hairstylist: „Trebuie să avem grijă de natură pentru că natura suntem noi”

 VIDEO/ Răspunde sau Glumește cu Victoria Colța, hairstylist: „Trebuie să avem grijă de natură pentru că natura suntem noi”
Susține Ecopresa, distribuie!

Ai vrea să știi de ce mâncarea în munți se prepară mai greu, cum se numește cel mai înalt vârf muntos din România sau care este cel mai lung lanț muntos din Europa? În acest episod vom discuta cu Victoria Colța anume despre munți.

Răspunsul la întrebarea „De ce la munte mâncarea trebuie gătită mai mult?” este simplu. Secretul e că presiunea atmosferică în munți este mai scăzută. Așadar, cu cât e înălţimea mai mare, cu atât temperatura de fierbere scade. Cu alte cuvinte, punctul de fierbere al apei scade odată cu creșterea în înălțime. De aceea, la munte durează mai mult să pregătești, de exemplu, o oală cu ciorbă (sursa: www.shtiu.ro )

Pe lângă aceste curiozități, „condimentul” cel mai important al emisiunii este invitata. De data aceasta, vorbim cu Victoria Colța. Ea a avut un drum lung până și-a descoperit pasiunea. Din hobby, aceasta s-a transformat în jobul care-i aduce plăcere, fiind și o sursă de venit. Cu toate că și-a făcut studiile în domeniul Dreptului, inima ei era orientată spre profesia de Hairstylist. A lucrat în diferite funcții, s-a dedicat familiei, însă nu era împlinită. Abia recent s-a decis: a mers la cursuri și s-a angajat ca hairstylist. Acum merge cu zâmbetul pe față la muncă și vorbește cu mândrie despre lucrările sale pe rețelele sociale.

Victoria nu a fost niciodată la munte, însă toate întrebările au fost exact despre aceste forme de relief. Vezi în acest episod cum a făcut față provocării și ce glume a spus când nu a știut răspunsul la întrebări.

În ediția de astăzi vă propunem noi curiozități și vă asigurăm voie bună. Îndemnul nostru este că, atunci când mergem la odihnă, să lăsăm curat după noi, să petrecem frumos timpul și să nu uităm de aspectul ecologic.

Vă reamintim că emisiunea „Răspunde sau Glumește” apare o dată la două săptămâni: pe www.ecopresa.md, YouTube, Facebook și TikTok. La radio EcoFM este difuzată în fiecare zi de sâmbătă, la ora 12.00.

Ne auzim în curând, cu zâmbetul pe față și atenți față de mediu. Gând bun tuturor!

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!