fbpx

Concurs de fotografie: Ziua internațională a munților

 Concurs de fotografie: Ziua internațională a munților

Foto credit: FAO

Susține Ecopresa, distribuie!

Un Concurs de fotografie dedicat Zilei internaționale a munților a fost lansat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO). Concursul se adresează persoanelor care au vârsta de peste 18 ani.

Știați că aproximativ 13% din populația lumii trăiește în munți? Munții din întreaga lume găzduiesc o bogată varietate de culturi. Multe comunități indigene antice trăiesc în munți, sunt deținătorii cunoștințelor, credințelor și practicilor tradiționale și vorbesc limbi unice.

Munții oferă aproximativ 70% din toate resursele de apă dulce, inclusiv apă pentru băut, irigare și energie. Cu toate acestea, toate înregistrările disponibile indică faptul că ghețarii din zonele montane din întreaga lume se retrag și dispar din cauza schimbărilor climatice. Cel puțin 600 de ghețari au dispărut complet în ultimele decenii, afectând aprovizionarea cu apă bazată pe miliarde care trăiesc în aval.

Munții sunt, de asemenea, casa animalelor rare, cum sunt gorilele, leoparzii de zăpadă și tahrul himalaian, precum și plantele izbitoare de frumos, cum ar fi orhideele și lobeile. Majoritatea mâncărurilor care ajung pe masa noastră, cum ar fi orezul, cartofii,  roșiile și orzul, provin din munți.

Prin captarea în fotografii a munților și a popoarelor montane, puteți contribui la promovarea gamei de bunuri și servicii pe care le oferă planetei și asigurarea vizibilității lor în rândul publicului larg.

Termenul limită pentru participare la concurs este 15 noiembrie 2018.

Mai multe detalii pe pagina FAO

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!