fbpx

VIDEO/ Răspunde sau Glumește cu Eduard Dutco, fost comediant. Curiozități despre petrol

 VIDEO/ Răspunde sau Glumește cu Eduard Dutco, fost comediant. Curiozități despre petrol
Susține Ecopresa, distribuie!

Tema petrolului este actuală. Majoritatea suntem îngrijorați de creșterea prețului lui. În această emisiune, am descoperit curiozități și informații utile în viața cotidiană. Aspectul educativ al emisiunii vizează informarea spectatorilor noștri la acest subiect. De asemenea, noi facilităm procesul de conștientizare a riscurilor consumului excesiv de petrol, cât și a produselor create din el, care afectează mediul înconjurător.

Vara aceasta continuă să ne bulverseze cu scumpiri radicale, iar vinovatul este… petrolul, care devine tot mai inaccesibil din cauza războiului din țara vecină. Prin intermediul acestei emisiuni, am încercat să ne detașăm de unele griji, să nu ne mai gândim la petrol doar ca fiind vinovat de scumpiri, ci să ne reamintim că datorită lui, sau mai exact kerosenului, de exemplu, au fost salvate multe balene.

Tot el este cel care a marcat societatea, propulsând-o spre modernizare. Pe lângă toate curiozitățile despre petrol, ne-au provocat zâmbete și glumele invitatului acestei ediții Eduard Dutco. Visul lui Eduard a fost să facă o carieră în comedie. Când ne-am confruntat pe scenă la „Balul Bobocilor 2012”, citeam pe fața lui mult entuziasm, curaj și inspirație. Atunci am râs cu poftă de glumele lui, dar și de ale mele. După facultate, nu ne-am mai văzut, însă știam că-și dorea să rămână în domeniul lui preferat. Abia acum, în anul 2022, l-am întâlnit pe stradă, alături de copil și soție. A povestit cu tristețe că nu mai face comedie, dar și-a ales un job care să-i permită să întrețină familia.

Din comedie nu câștiga nimic și în curând a renunțat. A acceptat provocarea și a venit să simtă măcar pentru o clipă cum e să faci oamenii să râdă. La finalul emisiunii, mi-a spus următoarele cuvinte: „Nu am putut să-mi urmez visul atunci când a apărut familia, aici deja apar alte priorități. Am jertfit visul pentru fericirea celor dragi. Dar poate într-o zi, cine știe…”

Tradiționalul îndemn al ediției e să rămânem raționali, să ne abținem să consumăm mult. Cu cât mai puțin vom exploata resursele naturale și le vom consuma mai puțin, vom avea un mediu mai curat și mai sănătos.

Reamintim că emisiunea „Răspunde sau Glumește” apare o dată la două săptămâni: pe www.ecopresa.md, YouTube, Facebook și TikTok. La radio EcoFM este difuzată în fiecare zi de sâmbătă, la ora 12.00. Ne auzim în curând, cu zâmbetul pe față și atenți față de mediu. Gând bun tuturor!

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!