Imagini inedite cu un tânăr cerb care se hrăneşte au fost surprinse în Parcul Naţional Retezat din România.

Cerb carpatin PN Retezat

Un tânăr cerb carpatin, în toată splendoarea lui, a fost surprins zilele acestea de colegii noștri, în Parcul Național Retezat, în timp ce se hrănea.Admirați-l și bucurați-vă și dumneavoastră de frumusețea lui și a pădurii care îl adăpostește.Parcul Național Retezat National Park, datorită habitatelor sale foarte diverse, naturale sau puţin modificate de intervenţia umană, adăposteşte o faună deosebit de bogată, atât ca număr de specii, cât şi ca număr mare de exemplare care compun populaţiile acestor specii. Printre acestea sunt și ierbivorele mari: capra neagră Rupicapra rupicapra, cerbul Cervus elaphus şi căpriorul Capreolus capreolus. Mai multe informații găsiți pe www.retezat.ro

Опубликовано Ministerul Mediului – România Вторник, 2 июня 2020 г.

Potrivit news.ro, imaginile au fost postate, marţi, pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului din România, alături de mesajul: ”Un tânăr cerb carpatin, în toată splendoarea lui, a fost surprins zilele acestea de colegii noştri, în Parcul Naţional Retezat, în timp ce se hrănea. Admiraţi-l şi bucuraţi-vă şi dumneavoastră de frumuseţea lui şi a pădurii care îl adăposteşte”.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Mediului, Parcul Naţional Retezat, datorită habitatelor sale foarte diverse, naturale sau puţin modificate de intervenţia umană, adăposteşte o faună deosebit de bogată, atât ca număr de specii, cât şi ca număr mare de exemplare care compun populaţiile acestor specii.

Printre acestea sunt şi ierbivorele mari: capra neagră, cerbul şi căpriorul.