fbpx

FOTO/ Iarnă în Aprilie. Căderi de zăpadă record la Moscova și ninsori în unele părţi ale Italiei

 FOTO/ Iarnă în Aprilie. Căderi de zăpadă record la Moscova și ninsori în unele părţi ale Italiei
Susține Ecopresa, distribuie!

Iarna a revenit în unele părţi ale Italiei pe parcursul acestui weekend, notează duminică DPA și Agerpres.

Pe Muntele Vezuviu, spre exemplu, a nins sâmbătă, vulcanul cu o înălţime de 1.281 de metri, aflat lângă Napoli (sud), fiind acoperit de un strat de zăpadă.

Ninsori au fost înregistrate şi în alte părţi ale ţării, cum ar fi zona turistică Cinque Terre din Liguria sau insula Sardinia.

În plus, în centrul şi în sudul Italiei, în special, au fost semnalate furtuni şi vânturi puternice.

În timpul unei furtuni la Roma, un fulger a lovit un copac din parcul Villei Borghese. Copacul s-a prăbuşit şi a lovit două femei: una dintre acestea, grav rănită, a fost transportată la spital.

Căderi de zăpadă record la Moscova, în plină primăvară

Capitala Rusiei, Moscova, s-a confruntat duminică cu căderi de zăpadă record, în plină primăvară, informează AFP și Agerpres.

Potrivit Centrului de hidrometeorologie rus, duminică dimineaţă, pe străzile Moscovei au fost măsuraţi între 25 şi 40 de centimetri de zăpadă, în creştere faţă de cei 21 de centimetri raportaţi în ziua precedentă.

Această creştere a stratului de zăpadă cauzată de ninsorile abundente căzute peste noapte la Moscova “este extraordinară, un record’, a declarat responsabilul ştiinţific al Centrului, Roman Vilfand, citat de agenţia de presă TASS.

“În urma ninsorilor anormale, în unele zone ale capitalei s-au format mormane de zăpadă demne de luna februarie”, a indicat la rândul său centrul de meteorologie Fobos într-un comunicat.

Potrivit comunicatului, acest fenomen este cauzat de ciclonul “Katarina”, care a provocat în Rusia “căderi de zăpadă care apar la începutul lunii aprilie doar o dată la 50 de ani”.

Cu toate acestea, Fobos subliniază că această situaţie este încă departe de recordul absolut, de 55 de centimetri de zăpadă, înregistrat la Moscova pe 3 aprilie 1895.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!