fbpx

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală vă invită la o expoziție dedicată Zonelor Umede

 Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală vă invită la o expoziție dedicată Zonelor Umede

Rezervaţia biosferei. Nuferi la Prutul de Jos. Foto: Natura.md

Susține Ecopresa, distribuie!

În perioada 2 februarie – 9 aprilie 2017, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală vă invită la o expoziție dedicată biodiversității Zonelor Umede. Expoziția va fi inaugurată la 2 februarie 2017, ora 15.00, de Ziua Mondială a Zonelor Umede.

Piesele expuse reprezintă biodiversitatea floristică și faunistică a zonelor umede, demonstrează importanța cercetării și protejării acestora, ca parte componentă a patrimoniului natural național.

Astfel, sunt prezentate specii de plante, păsări și mamifere din patrimoniul natural al Muzeului. Printre acestea pot fi admirate păsări acvatice, mamifere, diorame și compoziții. Speciile își au habitatul în cele trei zone umede ale Republicii Moldova, incluse în Lista mondială a zonelor umede: Lacurile Prutului de Jos, Nistrul Inferior și Unguri-Holoșnița.

Majoritatea exponatelor au fost realizate la sfârșitul sec. XIX – începutul sec. XX, de primul custode și preparator al muzeului, Franz Ostermann.

Expoziția este organizată de Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, în parteneriat cu Institutul de Ecologie și Geografie al AȘM, Mișcarea Ecologistă din Moldova, Societatea pentru Protecția Păsărilor și a revistei „Natura”.

Menționăm că Ziua Mondială a Zonelor Umede a fost instituită în urma semnării, la Ramsar, la 2 februarie 1971, a Convenției asupra zonelor umede de importanță internațională. Este primul tratat interguvernamental modern, de anvergură mondială, privind conservarea și utilizarea durabilă a resurselor naturale.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!