fbpx

Fagul, sărbătorit la Ungheni. Turiștii sunt invitați la un festival dedicat acestei specii de copaci în Rezervația „Plaiul Fagului”

Susține Ecopresa, distribuie!

În ultima duminică a lunii mai, în raionul Ungheni va fi organizat Festivalul „Sărbătoarea Fagului”. Târg cu produse ecologice, expoziție, spectacol folcloric și ateliere de creație vor fi câteva dintre activitățile organizate în această zi, la o tabără de odihnă din localitatea Rădenii Vechi. 

Organizatorii festivalului și-au propus să promoveze patrimoniul turistic, inclusiv ariile protejate, să sporească vizibilitatea și atractivitatea destinațiilor turistice, să crească fluxul de vizitatori și să promoveze produsele locale.

În cadrul festivalului, va avea loc evenimentul de închidere a taberei cioplitorilor în lemn, vor fi organizate excursii ghidate prin Rezervația Naturală „Plaiul Fagului”, plimbări cu barca pe lac, fiind planificat și un spectacol susţinut de naistul Constantin Moscovici.

„Sărbătoarea Fagului”, care este la cea de-a XI-a ediție, va avea loc pe 28 mai, iar intrarea la eveniment va fi gratuită.

Rezervaţia naturală ştiinţifică „Plaiul Fagului” a fost fondată în anul 1991 în scopul protecţiei pădurilor de fagi cu suprafaţa totală de 5642 ha, dintre care păduri – 4639 ha. Rezervația ocupă partea de nord-vest a Codrilor. Aici sunt sectoare pe care cresc păduri de fagi unice în Republica Moldova, care alternează, în general, cu pădurile de stejar şi carpen.

„Plaiul Fagului” are o suprafaţă de peste 5600 de hectare, situată în raionul Ungheni, în apropiere de satul Rădenii Vechi. Rezervaţia a fost creată ca un ecosistem de conservare şi dezvoltare a biodiversităţii, protecţie a mediului, precum şi pentru cercetări ştiinţifice. Aceasta a ajuns o platformă importantă pentru studiile în domeniu realizate de savanţii instituţiilor de profil ale Academiei de Ştiinţe şi Universităţii de Stat din Republica Moldova, precum şi pentru realizarea mai multor proiecte internaţionale.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu