fbpx

IarmarEco – evenimentul care promovează un stil de viață ECO

 IarmarEco – evenimentul care promovează un stil de viață ECO

IarmarEco 2016

Susține Ecopresa, distribuie!

În acest week-end promotorii și amatorii unui stil de viață Eco s-au întâlnit la Iarmarocul oportunităților ecologice IarmarEco.

În acest an pentru prima oară IarmarEco a durat două zile, prima dedicată prezentărilor, workshop-urilor și discuțiilor, astfel, participanții au aflat ce este un produs eco, cum să-și formeze deprinderi ecologice, efectul pesticidelor, campanii crowdfunding de succes ș.a.

De asemenea au fost prezentate și unele proiecte eco de succes, care sunt implementate în viață. Uleius – o afacere socială care produce ulei presat la rece, un uscător de fructe care lucrează pe energia solară. Am mai discutat cu inițiatorii unei campanii de conștientizare și informare a vizitatorilor peșterii surprizelor despre importanța protejării liliecilor. Am cunoscut două fete care fac ciocolată foarte bună, fără procesul de fierbere și am văzut tineri entuziasmați care  lucrează pentru a curăța râuri și a promova colectarea selectivă a deșeurilor.

A doua zi a fost un târg cu produse hand-made și eco. Astfel, participanții au putut să-și cumpere ceaiuri naturale, germeni de semințe, jucării educative din lemn, miere, biscuiți de casă, suvenire și haine din materiale reciclate, creme naturale, sol îmbogățit natural, să citească revista Natura și să participe la workshop-uri inedite. Eu am participat la două, astfel, de la Tamara Șchiopu am învățat cum se face o supă delicioasă de dovleac, iar fetele de la ITME ne-au învățat cum putem să confecționăm un buchet comestibil.

Revista Natura la IarmarEco 2016
Revista Natura la IarmarEco 2016

Participanții au fost mulțumiți și s-au arătat dornici de a mai veni la evenimentele care promovează atitudinea prietenoasă cu mediul. Astfel, Natalia mi-a mărturisit că doar de la astfel de evenimente își procură produse eco și tot de aici a învățat câteva trucuri pe care le va aplica în viața de zi cu zi. Mihai a venit pentru că i s-a părut interesant și a cumpărat ceai și miere pentru casă. Ion și Maria au venit pentru a susține micii producători de produse eco. Ioana a venit să-și susțină o colegă, dar mi-a spus că a găsit produse eco de îngrijire a feței și nu a rezistat tentației astfel a cumpărat un balsam de buze și o cremă de față.

IarmarEco este organizat de asociația EcoVisio.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!