fbpx

Produse tradiționale la expoziția „Săptămâna Verde”

 Produse tradiționale la expoziția „Săptămâna Verde”

Revista Expoziției internaționale „Săptămâna Verde”

Susține Ecopresa, distribuie!

E
xpoziția internațională „Săptămâna Verde”, ediția a 91-a, are loc în perioada 20-29 ianuarie 2017, la Berlin. R. Moldova nu are un stand la expozitie, însă doritorii pot vizita standul României.

Aici pot degusta produse precum: magiun de prune Topoloveni (Indicație Geografică Protejată), Salam de Sibiu (Indicație Geografică Protejată), Telemea de Ibănești (Denumire de Origine Protejată).De asemenea, vizitatorii se pot delecta cu și cașcavalul de Săveni, brânza de burduf în coajă de brad, păstrăvul afumat în cobză de brad, merele de Voinești.

Din categoria băuturilor, România va oferi spre degustare țuică de Argeș, precum și vin alb și roșu. Merele de Voinești vor putea fi, de asemenea, degustate de vizitatori.

Cei nouă producători din România expun miere, produse din carne, produse din lapte, mâncare românească (carne de porc la garniță, zacuscă etc.), lavandă și produse din lavandă, cât și obiecte de artizanat realizate de meșteșugari, transmite AGERPRES.

Expoziția a fost vizitată de oficiali din R.Moldova.

Ministrul Agriculturii si Industriei Alimentare, Eduard Grama a vizitat expoziția şi a participat la Forumul Global pentru Alimentație și Agricultură, care s-a desfăşurat concomitent, în perioada 19-22 ianuarie la Berlin, R.F. Germania.

De asemenea, Conducerea MAIA a participat la Conferința Miniștrilor Agriculturii, iar discuțiile au fost concentrate asupra unui  subiect deosebit de important – „Agricultura și apa – elemente cheie pentru hrănirea planetei”.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!