fbpx

Tehnologii prietenoase mediului, expoziții și multă voie bună vă așteaptă mâine la Ziua Mediului

Susține Ecopresa, distribuie!

A mai rămas o zi până la evenimentul cel mare – Ziua Mediului Moldova. În acest an, Asociația Jurnaliștilor de Mediu și partenerii au pregătit multe activități atât pentru maturi, cât și pentru copii. Evenimentul, care va avea loc în Parcul Valea Morilor, va fi împărțit în cinci zone: zona de expoziții, zona de expertiză, zona de iarmaroc, zona de odihnă și zona unde vă veți bucura de un program artistic. 
La festival veți găsi o foarte bogată expoziție de plante, mostre de la „Moldsilva” și Institutul de zoologie, lăzi pentru compostare, dar și cele mai diverse eco-tehnologii: instrumente de măsurare a microclimei, tehnică și echipamente pentru măsurări și monitorizare radiologică, stație individuală de epurare, panouri, colectoare solare, grătar solar, pompă de căldură, panou termic etc.

În cadrul evenimentului veți putea cumpăra de la producători certificați produse alimentare sănătoase, produse de artizanat, produse cosmetice, ba chiar și scutece biodegradabile.

Organizația Mondială a Sănătății Moldova, împreună cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică va aduce echipament de laborator pentru prelevarea probelor de aer și ne vor arăta nivelul poluării în timp real. Totodată, Agenția de Mediu va pregăti un laborator pentru a verifica calitatea apei și va putea răspunde la toate întrebările ce țin de reguli și tehnologii de îmbunătățire a calității apei.

Pentru micii exploratori va fi pregătit un teren special de joacă, unde vor fi antrenați și în diferite activități. Bătălie cu hârtie, spațiu de pictură, alpinism și jocul „Trenulețul” sunt doar câteva dintre acestea. Activități pentru copii pregătesc și pompierii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI.

Participarea la festival este gratuită, iar organizatorii vă îndeamnă doar să vă luați de acasă hamace, covorașe, pernuțe, cuverturi pentru momentele de odihnă.

Festivalul Ziua Mediului este organizat cu suportul Uniunii Europene, Suediei, Organizației Mondiale a Sănătății, Programului de Granturi Mici GEF – PNUD,  precum și cu sprijinul comunității de mediu – organizații de mediu, activiști și activiste, afaceri verzi etc. 

Mai multe detalii despre eveniment, dar și despre surpriza serii, pregătită de organizatori, găsiți pe pagina oficială a evenimentului – Ziua Mediului Moldova.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu