fbpx

Posibil caz de rabie la un cerb de la Rezervația Naturală „Plaiul Fagului”. Precizările Moldsilva

 Posibil caz de rabie la un cerb de la Rezervația Naturală „Plaiul Fagului”. Precizările Moldsilva

Imagine simbol/novostipmr.com

Susține Ecopresa, distribuie!

Un cerb de la Rezervația Naturală „Plaiul Fagului” a fost izolat cu suspiciunea că ar avea rabie. Într-un comunicat al Agenției Moldsilva, se arată că cerbul a avut un comportament violent, și a forțat și un gard de doi metri de la sectorul pentru animale, delimitat de accesul vizitatorilor.

Animalul a fost prins de către colaboratorii rezervaţiei şi închis într-un spaţiu special, pentru a putea fi evitate alte urmări şi incidente. Specialiştii implicaţi în cercetarea cazului au declarat că cerbul prezintă semne de rabie. Astfel, acesta urmează a fi monitorizat timp de două săptămâni, pentru a fi confirmată sau infirmată această presupunere.

Pentru a menţine animalul sub observaţie (dar şi alte animale din cadrul rezervaţiei) au fost întreprinse toate măsurile ce se impun, iar opinia publică va fi informată despre derularea evenimentelor în acest caz, cât şi despre finalitatea lui, la expirarea celor 2 săptămâni de zile”, se precizează în comunicatul Moldsilva.

Pentru cercetarea cazului data, la faţa locului s-au deplasat specialişti din cadrul Agenţiei „Moldsilva”, ANSA, Inspectoratului pentru Protecţia Mediului Ungheni, dar şi colaboratori ai poliției.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!