fbpx

Animale rare, vânate pentru a completa colecția Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală

 Animale rare, vânate pentru a completa colecția Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală

Imagine de Manfred Richter de la Pixabay

Susține Ecopresa, distribuie!

O ciută, femela unui Cerb cu pete-Cervus nipon și o căprioară din specia Capreolus capreolus – inclusă în Cartea Roșie, au fost vânate pentru a completa colecțiile Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală. Anunțul a fost făcut de agenția Moldsilva.

Într-un comunicat de presă, agenția anunță că la 17 decembrie 2020 în cadrul Întreprinderii Silvo-Cinegetice Strășeni s-a desfășurat o acțiune de vânătoare în scopul completării colecțiilor de animale a Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală.

„În rezultat au fost recoltate două piese: o femelă (specia Cerb cu pete-Cervus nipon) și o femelă de căprior (specia Capreolus capreolus). După prelevarea probelor, de către medicul veterinar, piesele recoltate au fost depozitate în frigiderul ISC Strășeni. Dacă rezultatele de laborator vor fi negative la diverse boli, carnea va fi comercializată, iar pieile și carcasele vor fi predate colaboratorilor muzeului pentru prepararea mulajelor, în scopul expunerii acestora în vitrinele muzeului”, se arată în comunicat.

Fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, spune că legea permite astfel de acțiuni, dar este important ca necesitatea care a stat la baza deciziei să fie reală.

Legea permite o astfel de procedură privind “completarea colecțiilor de animale a muzeelor”. Important este ca demersul să fie fundamentat iar necesitatea una reală. Acest lucru poate fi verificat la sursa care a depus demersul, ori colecția poate fi completat foarte rar, când exemplarul vechi “se deteriorează””, a declarat Munteanu pentru ecopresa.md.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!