fbpx

Sâmbătă începe Campania națională de înverzire a plaiului „Plantează-ți viitorul”

 Sâmbătă începe Campania națională de înverzire a plaiului „Plantează-ți viitorul”

Fermierii care vor planta arbori vor primi subvenții din partea statului. Sursa foto: Ministerul Mediului

Susține Ecopresa, distribuie!

Ministerul Mediului, împreună cu Agenția „Moldsilva”, dau startul Campaniei naționale de înverzire a plaiului cu genericul „Plantează-ți viitorul”. Pe 18 martie, în toată țara se vor desfășura ample activităţi de plantare a arborilor. Cetățenii Republicii Moldova sunt îndemnați să se alăture acțiunilor de plantare în apropiere de locul unde trăiesc.

Angajații Ministerul Mediului se vor deplasa în satul Cruglic, raionul Criuleni, unde vor planta mai multe specii de arbori. Acţiunile ce se vor desfășura pe durata lunii martie vin să mobilizeze întreaga societate şi să intensifice eforturile de sporire a suprafeţelor împădurite.

Vă încurajăm pe fiecare dintre dumneavoastră să vă implicați. Persoanele care doresc să participe la lucrări de plantare pot apela la inginerul-şef în silvicultură sau inginerul pentru regenerarea pădurii din cadrul întreprinderii silvice din zona respectivă. Suntem convinși că doar prin efortul comun vom putea mări semnificativ suprafața pădurilor din Republica Moldova și vom crea un mediu de viață sănătos pentru generațiile următoare. Doar împreună putem avea grijă de plămânii verzi ai planetei!”, anunță Ministerul Mediului.

Mai multe detalii despre acțiunile de plantare pot fi găsite pe site-ul Agenției „Moldsilva”, la rubrica Participă la plantări Primăvara 2023.

Aici găsiți detalii despre persoanele de contact și locurile unde vor avea loc plantări.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu