fbpx

Un parc fotovoltaic de la Criuleni va suplini bugetul raional cu 3-5 milioane de lei

Susține Ecopresa, distribuie!

Consiliul raional Criuleni va beneficia de resurse financiare suplimentare în buget datorită unui parc fotovoltaic instalat în localitate. Este vorba despre un parc de panouri fotovoltaice care se întinde pe o suprafață de 8 hectare. Capacitatea acestuia este de 2,8 MW.

Cele 7400 de panouri fotovoltaice și 16 invertoare care au fost instalate, vor produce circa 3,5 mln kWh/an de energie electrică. Energia produsă de panourile fotovoltaice va fi comercializată, iar resursele financiare acumulate vor suplini bugetul Consiliului Raional. În dependență de tariful care va fi negociat, Consiliul Raional va beneficia de sume anuale între 3-5 mln lei, se spune într-un comunicat de presă al Agenției pentru Eficiență Energetică.

La momentul de față, în Republica Moldova se comercializează cu 1 leu și până la 1,8 lei per kw. Sperăm că în urma negocierilor, așa cum este o energie regenerabilă, vom obține un preț mai bun”, susține Vasile Frunză, specialist al Secției economie, investiții și relații externe al orașului Criuleni.

Suma investiției este de aproximativ 4 milioane de euro, iar toate cheltuielile au fost suportate de China.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu